8 Ιουνίου 2012

Εν μέσω κρίσης η Εκκλησία αποφάσισε να χτίσει καθεδρικό ναό

0 σχόλια

Εν μέσω κρίσης η Εκκλησία αποφάσισε να χτίσει καθεδρικό ναό

Εν μέσω οικονομικής κρίσης, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να αναγείρει μέχρι το 2021, συγκρότημα κτιρίων και καθεδρικό ναό, χωρίς όμως να έχει καθορίσει τον τόπο και το κόστος του μεγαλεπήβολου εγχειρήματος.
Για να ενισχύσει την άποψή της, υποστηρίζει ότι και σε άλλες χριστιανικές χώρες, εν μέσω δοκιμασιών, έχουν ανεγερθεί
τέτοιου είδους κτίρια. Μάλιστα, όπως επισημαίνει, το εν λόγω συγκρότημα είναι εις εκπλήρωση του Τάματος του Έθνους για την παλιγγενεσία, αλλά και για να ικανοποιήσει τις πνευματικές ανάγκες του τόπου ειδικά αυτή την περίοδο, όπως αναφέρει το iefmerida.gr
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, «κατόπιν υποβληθέντων σχετικών αιτημάτων πλειάδος Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ιερά Σύνοδος, σταθμίσασα τις πνευματικές ανάγκες του Ορθοδόξου Ελληνικού Λαού, όπως και το γεγονός ότι όλες σχεδόν οι Ορθόδοξες Εκκλησίες (Αλβανίας στα Τίρανα, Σερβίας στο Βελιγράδι, Ρουμανίας στο Βουκουρέστι, Ρωσίας στη Μόσχα, Γεωργίας στην Τυφλίδα κ.λπ.) κατά την παρελθούσα δεκαετία και εν μέσω δυσμενεστάτων οικονομικών και κοινωνικών προϋποθέσεων και όρων, έχουν ανεγείρει υπό την μορφή τάματος περικαλλείς Καθεδρικούς Ναούς με εντυπωσιακές οικοδομικές εγκαταστάσεις, Πνευματικά Κέντρα, γραφεία κ.λπ., αποφάσισε την ανέγερση μεγάλου Συνοδικού Πνευματικού Κέντρου Βυζαντινής Παραδόσεως, με μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στον Σωτήρα Χριστό, μάλιστα εις εκπλήρωσιν του Τάματος του Έθνους, με χρονικό ορίζοντα αποπερατώσεως του έργου το έτος 2021, δηλαδή διακόσια χρόνια μετά την εθνική παλιγγενεσία».
Εξ άλλου, οι συνοδικοί ιεράρχες αποφάσισαν σήμερα να καταρτίσουν σχέδιο Αξιολόγησης των Κληρικών της Εκκλησίας, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι στα πρότυπα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.
Επίσης, συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει εδώ και χρόνια σχετικά με τη διάσταση που υπάρχει μεταξύ του μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου και της Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου. Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ότι εμμένει σε παλαιότερες αποφάσεις της και δίδει εντολή στην αδελφότητα της μονής να συμμορφωθεί με αυτές.
Τέλος, αποφασίσθηκε τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, να μεταβεί ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Κωνσταντινούπολη για να ευχηθεί στον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο για την ονομαστική του εορτή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου