7 Δεκεμβρίου 2012

Γυρίζουν την πλάτη στον Θεόφιλο. Τον αποκηρύσσει και άλλος Αγιοταφίτης

0 σχόλια

Οριακό σημείο αγγίζουν οι σχέσεις των Αγιοταφιτών με τον Θεόφιλο. Συγκεκριμένα, ένας ακόμη φύλακας του Παναγίου Τάφου στρέφεται δημόσια εναντίον του... και τον αποκηρύσσει.

Πρόκειται για τον μοναχό Σωφρόνιο, ο οποίος σε σκληρότατη επιστολή του (που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα "ΣΑΜΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ") εξομολογείται, πως σήμερα ντρέπεται που είναι Αγιοταφίτης τονίζοντας ότι, «όσα δικαιώματα απέκτησε το Πατριαρχείο επί των Προσκυνημάτων στο Ισραήλ, στην Παλαιστίνη και την Ιορδανία, τα χάνει τώρα με τις άστοχες ενέργειες του καταληψία του πατριαρχικού θρόνου που δίνει τα πάντα σε Οργανισμούς και σε Κράτη προκειμένου να εξασφαλίσει ισορροπίες, που θα τον κρατήσουν στην εξουσία».

Η επισήμανση αυτή του μοναχού Σωφρόνιου υπενθυμίζει κραυγαλέες περιπτώσεις μεγάλων οικονομικών και θρησκευτικοπολιτικών συμφερόντων όπως:

α) το κλειδί της κεντρικής εισόδου της βασιλικής της Γέννησης στη Βηθλεέμ που δόθηκε στους Ρωμαιοκαθολικούς και Αρμενίους,

β) την κήρυξη της βασιλικής της Γέννησης ως το πρώτο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς των Παλαιστινίων από την Unesco,

γ) την παραχώρηση έκτασης του Πατριαρχείου στην ανατολική όχθη του Ιορδάνη (περιοχή Βηθανία) με παρένθετο πρόσωπο τον Πρίγκιπα Γάζι προς τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση τα έχει καταλάβει όλα και αυτά που φαίνονται και αυτά που δεν φαίνονται», υποστηρίζει ο μοναχός Σωφρόνιος ζητώντας από τους Αγιοταφίτες αδελφούς του να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ιστορικές ευθύνες τους, κάνοντας όλοι μαζί το πρώτο βήμα επιστροφής στον κανονικό Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίο Α΄ για να ξεκινήσει μία νέα σελίδα στο Πατριαρχείο.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου