21 Μαρτίου 2013

Μεντβέντεφ: Η Ρωσία πρέπει να περιλαμβάνεται στην τελική λύση

0 σχόλια
Μεντβέντεφ: Η Ρωσία πρέπει να περιλαμβάνεται στην τελική λύση
Το Eurogroup πρέπει να περιλάβει τη Ρωσία στο σχέδιο για τη διάσωση της Κύπρου, τόνισε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, παρουσία του Ζ. Μ. Μπαρόζο. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι το σχέδιο, που πρότειναν οι Ευρωπαίοι, είναι εξωφρενικό, αλλά η λύση θα πρέπει να τους περιλαμβάνει όλους. Όπως είπε, είναι "εντελώς παράλογη η πρόταση για την Κύπρο".
"Το πρωί μπήκα στο ίντερνετ και είδα ότι υπάρχει το plan B ή το plan C. Οι εμπνευστές αυτών των σχεδίων δεν μπορούν να μην αντιλαμβάνονται ότι τα μέτρα δήμευσης των καταθέσεων δεν είναι δημοφιλή", τόνισε και πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητη η εμπιστοσύνη.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι "έχει επίγνωση των συμφερόντων της Ρωσίας", μετά τις έντονες επικρίσεις, που διατυπώθηκαν από τον Ρώσο πρωθυπουργό επί του σχεδίου διάσωσης της Κύπρου, κατά τη διάρκεια της - προγραμματισμένης - συνόδου Ε.Ε. - Ρωσίας, στη Μόσχα.
Πάντως, νωρίτερα, ο κ. Μεντβέντεφ είχε δηλώσει σε συνέντευξή του προς ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, ότι "όλα τα δυνατά σφάλματα" έχουν διαπραχθεί και απείλησε με επανεξέταση του μεριδίου, που καταλαμβάνει το ευρώ στα ρωσικά αποθέματα, εάν η διευθέτηση, που προτείνεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση για τη χρηματοπιστωτική κρίση στην Κύπρο, ζημιώσει τα ρωσικά συμφέροντα.
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου