21 Μαρτίου 2013

«Η Κύπρος είναι το Βατερλό όλων των ελληνικών δημαγωγικών μύθων»

7 σχόλια
Αναστασιάδη γιατί δεν πήρες το Δάνειο απο τους Κινέζους? Απο τους Ρώσουνς?  Με τις μετοχές απο την Τράπεζα της Ανατολής γιατί δεν ανακεφαλαιοποιείς τις τράπεζες?

Η Κύπρος είναι το Βατερλό όλων των ελληνικών δημαγωγικών μύθων. Και ΑΟΖ είχαν ανακηρύξει και τα πετρέλαια διαπραγματεύονταν και Ρώσους φίλους και καταθέτες διέθεταν και αριστερό πρόεδρο είχαν, όχι «δοσίλογους» όπως εμείς. Κι όμως, ...
ούτε ο συχωρεμένος ο Τσάβες τους έστειλε δωρεάν πετρέλαιο, ούτε οι Ρώσοι και οι Κινέζοι τους δάνεισαν. Και ο Χριστόφιας κλαίγοντας τους ανακοίνωσε τη......χρεοκοπία και τα μνημόνια. Το ’χουν αυτό οι συμπατριώτες μας, όταν χρεοκοπούν οι πολιτικές τους, κλαίνε.

Kαι το σημαντικότερο είναι πως γνωρίζοντας τα οικονομικά μεγέθη της Κύπρου ( ΑΕΠ κοντά στα 20δισ ευρώ με αντίστοιχα πολυ μικρότερα χρέη απο τα δικά μας) καταλαβαίνουμε πως αν είχε γίνει αυτό που ζητούσε ο Σύριζα μέσω του Στελέχους του - Μ.Γλέζο αργότερα τον υποστήριξαν και αλλα στελέχη όπως ο Δραγασάκης που ζητούσε κούρεμα άνω των 20.000 - το κούρεμα δηλαδη των καταθέσεων, μπορούμε να φανταστούμε σε τι ποσοστό θα είχε γίνει στην Ελλάδα και με τι αποτελέσματα προς τους μικροκαταθέτες και μεγαλοκαταθέτες.. Το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν θα λειτουργούσε μιρκομεσσαία επιχείρηση. Η απόδειξη βρίσκεται στη Κύπρο του τώρα.

Ολα αυτά αποτελούν - δυστυχώς για πολλούς - μια δικαίωση για την τότε Κυβέρνηση της Ελλάδος του 2009 - 2011 που ολομόναχη τράβηξε ένα πολύ δύσκολο δρόμο, ενα δρόμο όμως υπεύθυνο και σόβαρο και ναι, μέχρι στιγμής δικαιώνεται.

Και δικαιώνεται, οχι γιατί δεν υπάρχει κόσμος που υποφέρει , αλλα δικαιώνεται γιατι βλέπουμε ποιές θα μπορούσαν να είναι άλλες λύσεις...

Υ.Γ :
Νο1 ) Σκεφτείτε πότε και υπο ποιές συνθήκες κατάφερε και λειτούργησε εκείνη η Κυβέρνηση, τι απέφυγε και τι κατάφερε..
Νο2) Σκεφτείτε την Κύπρο των 5.8 δις και την Ελλάδα των 130 δις χρεός + 30 δις Έλλειμα κοντα. Οι αριθμοί είναι ασύληπτοι. Όπως και ο Μηχανισμός Στήριξης που κατάφερε να κάνει εκείνη η Κυβέρνηση κάτω απο πρωτόγνωρες συνθήκες.

7 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου