22 Αυγούστου 2013

Ειδωλολατρική τελετή προσπάθησε να στήσει η Χρυσή Αυγή στους Δελφούς...

1 σχόλια

 Οκτώ προσαγωγές (ΒΙΝΤΕΟ)...

Το κόμμα της Χρυσής Αυγής είχε προγραμματίσει εκδήλωση στο «ιερότερο σημείο του αρχαίου κόσμου», όπως σημειώνεται σε ανακοίνωσή του, «με ...
καθιερωμένες εισηγήσεις και συζητήσεις στα πλαίσια του εκπαιδευτικού κύκλου "θέματα ελληνική ιστορίας" στον αρχαιολογικό χώρο που παραμένει ανοιχτός μια νύχτα το χρόνο κατά την Πανσέληνο του Αυγούστου».

Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν είχαν εξασφαλίσει άδεια για την εκδήλωση, προκάλεσε την παρέμβαση της αστυνομίας, η οποία προέβη σε 8 προσαγωγές.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε μεταξύ άλλων «την απαράδεκτη χρησιμοποίηση» του ιερού χώρου των Δελφών από όσους ενστερνίζονται την φασίζουσα ιδεολογική προπαγάνδα, προβάλλοντας έντεχνα τα ψευτο-Ελληνικοχριστιανικά ιδεώδη».

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ευβοίας και Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία καταδικάζονται μεταξύ άλλων «τα μισαλλόδοξα συνθήματα περί καθαρότητας του έθνους που έγραψαν τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας και γέμισαν νεκρούς ανά τον κόσμο».

Κασιδιάρης: Δεν πρόκειται για ειδωλολατρία, αλλά για ιστορική ενημέρωση...

«Δεν ήθελαν να κάνουν τελετές στον Απόλλωνα, αλλά ιστορική ενημέρωση», δικαιολόγησε ο Ηλίας Κασιδιάρης την παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών το βράδυ της Τετάρτης, που προκάλεσε ένταση και οδήγησε σε οκτώ προσαγωγές.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, υποστήριξε πως η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα ειδωλολατρικό κόμμα, αλλά χριστιανικό. Ωστόσο όπως επεσήμανε, γίνονται δεκτοί στις τάξεις του κόμματος ειδωλολάτρες και άτομα άλλων θρησκειών, εάν δεν «ζημιώνουν το έθνος».
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Χρυσή Αυγή και τα μέλη της επιδίδονται σε παγανιστική λατρεία.

«...Όμως ο ήλιος επέστρεψε και σηματοδοτεί την αρχή της νίκης του Φωτός επί του Σκότους. Σκότος, η παρακμή της υπόδουλης Πατρίδας μας. Φως η νέα Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού».

Αυτή είναι η περιγραφή από τη «μαυροντυμένη Φάλαγγα» όπως αποκαλείται η νεολαία της Χρυσής Αυγής, που πορεύεται προς την «οχυρωμένη κορυφή» για να γιορτάσει το χειμερινό ηλιοστάσιο, τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου.

Μια τελετή που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως καθώς θυμίζει παγανιστική λατρεία. Η Χρυσή Αυγή συνηθίζει να οργανώνει τέτοιες εκδρομές, οι οποίες αποσκοπούν στη σκληραγώγηση των μελών, στα πρότυπα των αρχαίων Σπαρτιατών.

Παράλληλα, οι εικόνες που ανέβασαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, στις 26 Δεκεμβρίου, στην ιστοσελίδα τους από τη χειμερινή εξόρμησή τους στα βουνά προκαλούν εντύπωση. Αίσθηση προκαλεί και το λογοτεχνικό ύφος του κειμένου που συνόδευε τις δραστηριότητες της «μαυροντυμενης Φάλαγγας». Σε κάποια αποσπάσματα οι συντάκτες παρομοιάζουν τον Χριστό με τον Απόλλωνα, ο οποίος «αναδύθηκε μέσα από το σκοτάδι, απορροφώντας στο πρόσωπό του όλα τα στοιχεία του Ηλιακού Λόγου».

MAT sylamvanoun Xrusaugites stoys delfous από stefanelonikitelo

1 σχόλια:

Λοβοτομημένος Χιμπατζής της ΠΑΣΠ είπε...

"Μαι τον Βενοιζέλω για προθειπουργώ, καλοιμαίρα ίληε καλυμαίρα"!!!

Δημοσίευση σχολίου